Pikainen puistopiknik

Pidin punkkaa nuorison suosimassa hostellissa Grassmarketin laidalla. Olin päättänyt jo etukäteen testata retkeilyvalmiuksiani ja otin sängyn parinkymmenen hengen sekadormista.Yllätyin itse hostellin rauhallisuudesta, mutta hostellin ulkopuolella humaltuneet polttariporukat ottivat keskiaikaisten kivitalojen akustiikasta kaiken irti. Sijainti olisi ollut täydellinen hummaamista silmällä pitäen, mutta takakireä aikataulu pienen aikaeron kanssa piti huolen siitä, ettei mopo lähtenyt keulimaan.

Kymmenen aikaa illalla olin valmis treffeille Nukkumatin kanssa. Jotta en olisi kaatunut sänkyyn jo ennen kuin naapuripetien aussikaverit ehtivät edes ulos iltariennoilleen, lähdin pienelle ilta(päivä)kävelylle. Uskottavuuteni oli tosin rapissut jo siinä vaiheessa, kun menin paljastamaan jätkille matkani pääkohteen: Gardening Scotland – tapahtuman. Kanssakämppääjät olivat tutustumassa aivan toisessa olomuodossa nautittaviin maatalouden tuotteisiin.

Piipahdin parissa kaupassa keräilemässä iltapalaeväät puistopiknikille ja kiersin muutaman ruutukaavakorttelin Edinburghin “uudessa” kaupungissa. Jokseenkin sekopäinen suunnitelmani seuraavalle päivälle piti huolen, että hengästytti jo edellisenä iltana.

princes6 princes2 princes3Edustalla Waverley Bridge ja takana North Bridge, mutta missä vesi? Aina yhtä epäuskoinen olo, kun sitä vettä ei niiden siltojen alla olekkaan.

princes5 princes4

Piknikiä ei tarvinnut yksin viettää. Kansaa oli kerääntynyt puistoihin ottamaan aurinkoa.

andrewsMyös Edinburghin uudemmassa keskustassa sijaitseva St Andrew Square täyttyi perjantai-iltana.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *