Suuntimat sekaisin

Kömmittyäni junamatkan jälkeen Waverleyn asemalta takaisin maanpinnalle oli vastassa paahtava lämpö. Jotenkaan en ollut varautunut moiseen. Lämpö oli samanlaista kuin kotona loppukesästä.

Piipahdin läheisessä matkailupisteessä noutamassa kartan. Koko kaupunki oli myllerryksessä. Myöhemmin selvisi erinäisissäkin yhteyksissä, että kaupungin raitiotietä rakennettiin par’aikaa ja projektia pystyi vertamaan sujuvasti Sen pietarilaisen kirkon vaiheisiin.

Pyörähdin pari kertaa kannoillani ja lähdin reippailemaan kohti hostellia. Valinta oli osunut Budget Backpackersiin, koska sen tunnelmaa ja sijainti kehuttiin. (toimituksen huom. saattaisi olla, että tällä hetkellä valitsisin toisin).

Sujuvasti suunnistin kaupungin vilinässä. Olin painanut reitin mieleeni ja pistämättömällä tyylillä; pari korttelia ylös ja pari oikealle, huomasin pian olevani eksyksissä. Liekö kuumuus, jäytävä maantieporan pörinä tai kaupungin kauniit tornit hämänneet minua, mutta täysin tapojeni vastaisesti olin kävellyt täydellisen peilikuvan siitä todellisesta reitistä. Tosiasiassa olin mennyt sekaisin jo maan alla ja se ensimmäinen mielikuva siitä, miten kaupungin kuuluisi oikeasti maata kartalla, vaikutti lopulta kaikkiin matkapäiviin. Koko ajan oli tunne, että tämä ei nyt ole oikein.

Kuumuus, eksyneen hukkamailit, painava reppu, kaulassa killuva järkkäri, pari skottilaista “mäen nyppylää” ja 10 tuntista päivää päätteellä pakertava, juuri kauden huipentumasta selvinnyt ihmisraato, oli kypsää haggisia. Ohjeita seuraamalla tämä on takuuvarma resepti.

Grassmarketille saapuessani oli tunne kuin paratiisin porteilla. Täydet terassit, siiderihanat ja ravintolat kutsuivat luokseen. Istahdin lähimpään nettikuppilaan ja sain ystävälliseltä omistajapariskunnalta hyvää palvelua ja ruokaa listan ulkopuolelta.

Ravittuna ja jalat maitohapoilla olin taas kartalla.

Scott monumentScott Monument on ensimmäinen nähtävyys, joka pistää silmään kun saapuu Edinburghiin junalla. Siinä kiteytyy hyvin Edinburgin goottilainen arkkitehtuuri.

princesTämä nousu on vasta alkusoittoa…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *